DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIGURANJE ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU BANAKA

HRV | ENG
 

EFDI2015

Sailing toward financial stability

Državna Agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) bila je domaćin velike međunarodne konferencije Europskog Foruma Osiguravatelja Depozita (EFDI) pod nazivom: ''Sailing toward financial stability''.

Predsjednik Vijeća direktora  EFDI-a g. Dirk Cupei otvorio je ovogodišnju međunarodnu konferenciju na kojoj su se susreli predstavnici važnih europskih institucija (EC, EBA, EBF, WB, EBRD, IMF, IADI te svi europski osiguravatelji depozita) i raspravljali o novim europskim direktivama (BRRD i DGSD) te o različitim aspektima i doprinosima pojedinih institucija u održavanju stabilnosti financijskog sustava.

Marija Hrebac (direktorica DAB-a):

'Izuzetna nam je čast da je upravo Hrvatska odnosno DAB izabrana od Europskog Foruma Osiguravatelja Depozita da bude domaćin ovako značajne konferencije. U fokusu konferencije bile su rasprave i različita stajališta različitih sudionika, a koji su svi na određeni način zaduženi za očuvanje stabilnosti financijskog sustava, kako na razini Europske Unije, tako i na nacionalnim razinama. Posebno se raspravljalo i o novim Europskim Direktivama koje odnedavno uređuju bankarski sustav (Direktiva o sanaciji institucija i Direktiva o Osiguranju depozita), a koje je Hrvatska među prvima već implementirala u svoje nacionalno zakonodavstvo. Veliki uspjeh konferencije potvrđuje nam dolazak i sudjelovanje gotovo 130 sudionika iz 45 zemalja  svijeta te predstavnici gotovo svih važnijih europskih i svjetskih institucija zaduženih za očuvanje stabilnosti financijskog sustava'.

Program

Biografije

Panelisti, moderatori, key-note govornici i njihove prezentacije

Galerija fotografija s konferencije